top of page

Veelgestelde vragen

 • Wat is permanente make-up?
  Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald/hygiënemodule wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze breng ik pigmenten in de bovenste laag van de dermis of Stratum Basaal aan.
 • Kan PMU bij iedereen worden toegepast?
  Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of je huidaandoeningen hebt. Dan kan ik je vertellen of je wel of niet behandeld kunt worden. Op de volgende plaatsen breng ik geen PMU aan: op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan op een litteken dat minder dan een jaar oud is op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.
 • Ik heb diabetes, kan ik behandeld worden?
  Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij de zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt.
 • Hoe lang duurt een behandeling?
  De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 – 2 uur. De behandeling bestaat uit: bespreken van de wensen en mogelijkheden, voortekenen kleurkeuze de behandeling zelf
 • Is een nabehandeling noodzakelijk?
  Voor een mooie resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt. In sommige gevallen kan het zo zijn dat de huid niet goed opneemt en is een tweede behandeling ook nodig. In uitzonderlijke gevallen kan een derde behandeling nodig zijn.
 • Hoe lang blijft permanente make-up mooi?
  Permanente make up gaat ongeveer 1,5 – 2 jaar mee. Na verloop van tijd zal de PMU vervagen. Een touch up wordt dan geadviseerd.
 • Wat moet ik doen na een PMU behandeling?
  Na de behandeling krijg je informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over wat je wel, maar ook wat je vooral niet moet doen na de behandeling. Het is heel belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren. Download de instructies hier:
 • Hoe pijnlijk is een PMU behandeling?
  Het kan voor sommige een iets gevoelige behandeling zijn. Gelukkig werken wij met een verkoelende crème, waardoor je niet van pijn kunt spreken. Sommige plekjes zijn iets gevoeliger en bij sommige plekjes voel je bijna niets. Maar ook hierbij kunnen wij de verkoelende crème herhalen zodat de pijn minimaal blijft.
 • Ik ben zwanger of geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?
  Nee, het advies is om 6 maanden te wachten tot na de zwangerschap/borstvoeding.
 • Ik heb botox, mag ik behandeld worden?
  Je mag behandeld worden indien de botox behandeling 4 weken geleden is. Wij adviseren om eerst PMU te nemen.
 • Voor welke leeftijd is PMU?
  Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 17 jaar. Hierbij is geen toestemming vereist van je ouders.
 • Hoe word PMU aangebracht?
  Permanente make up wordt aangebracht met een PMU apparaat. Dit lijkt op tatoeëren maar permanente make up gaat net onder de huid zitten. Hierdoor is het semi permanent.
 • PMU en sporten
  Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste week na de behandeling niet te sporten. Deze instructies ontvang je bij het maken van een afspraak en na de behandeling.
 • PMU en sauna
  Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste week na de behandeling niet naar de sauna te gaan. Deze instructies ontvang je bij het maken van een afspraak en na de behandeling.
 • PMU en zonnebank
  De behandelde plaatsen mogen niet in de zon of zonnebank, gedurende 1 week . Veel zonnen zal de PMU sneller doen vervagen, dus doe dit zo min mogelijk en gebruik altijd een goede sunblock 30+ - 50+.
 • Kan ik behandeld worden tijdens mijn menstruatie?
  Een behandeling tijdens je menstruatie is geen probleem.
 • Mag ik cafeïne of alcohol voor de PMU behandeling?
  Nee, tot 24 uur voor de behandeling is het niet verstandig om alcohol of cafeïne te drinken. Dit werkt bloedverdunnend. Als je huid tijdens de PMU behandeling overmatig gaat bloeden, zal de PMU niet goed helen en er veel pigment verloren gaan. Er zijn dan extra nabehandelingen nodig.
 • Wat zijn powder brows?
  Met deze techniek wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat je na gemiddeld 1,5 jaar je wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van perfecte powder brows.
 • Hoe worden powder brows gemaakt?
  De techniek wordt toegepast met een PMU apparaat. De pigmenten worden met een naald/hygiëne module in de lederhuid geplaatst. Dit lijkt op tatoeëren maar in de permanente make up wereld noemen wij dit pigmenteren. Met het PMU apparaat kun je een zacht poeder effect creëren.
 • Hoe lang duurt een powder brow behandeling?
  Gemiddeld duurt de powder brows behandeling 2 tot 2,5 uur. Een nabehandeling duurt gemiddeld 1,5 uur.
 • Worden mijn wenkbrauwen geschoren voor de behandeling?
  Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen geepileerd of voorzichtig weggeschoren. Indien gewenst kunnen deze haartjes ook blijven. Dit gebeurt altijd in overleg.
 • Hoe wordt een PMU eyeliner gezet?
  Permanente make-up wordt toegepast met een PMU apparaat door middel van een naald/hygiënemodule. Met kleine bewegingen worden de pigmenten onderhuids aangebracht.
 • Wat zijn de voordelen van PMU eyeliner?
  Het bespaart je veel tijd/kosten Altijd een fris en verzorgd uiterlijk, ook met bijvoorbeeld sporten, zwemmen, sauna en hooikoorts Je eyeliner is altijd symmetrisch
 • Hoe lang blijft PMU eyeliner mooi?
  Eyeliner heeft het voordeel dat het nooit echt weg zal gaan. Het mooiste resultaat is tussen 1,5 en 5 jaar. Daarna zal de kleur vervagen.
 • Kan ik lenzen dragen tijdens de behandeling?
  Lenzen gaan met een eyeliner behandeling uit om te voorkomen dat er pigment van het behandelen onder de lens gaan zitten. Na een eyeliner behandeling zijn je ogen gevoelig. Het is dan prettiger om een bril te dragen, zeker voor de eerste dag.
 • Ik heb lipfillers, is een behandeling dan geschikt voor mij?
  Ja, aquarel lips is een mooie aanvulling voor de lippen bij lipfillers. Je kan 4 weken nadat je fillers hebt genomen een behandeling bij mij plannen. En andersom, 2 weken na de lippigmentatie mag je weer fillers.
 • Is een behandeling pijnlijk?
  Zoals elke PMU behandeling is de ook lippigmentatie niet geheel pijnloos. De lippen worden worden vooraf verdoofd waardoor de behandeling aangenamer voelt dan zonder verdoving. Je mag 1 uur voor de behandeling paracetamol nemen. Geen NSAID’s zoals Ibuprofen, Diclofenac of Naproxen.
 • Uit welke kleuren kan ik kiezen?
  Je hebt keuze uit een ruim kleurassortiment. De kleur wordt samen bepaald tot de gewenste tint is behaald. Alle pigmentkleuren kunnen gemengd worden.
 • Is PMU verwijderen pijnlijk?
  Het kan voor sommige een iets gevoelige behandeling zijn. Gelukkig werken wij met een verkoelende crème, waardoor je niet van pijn kunt spreken. Sommige plekjes zijn iets gevoeliger en bij sommige plekjes voel je bijna niets. Maar ook hierbij kunnen wij de verkoelende crème herhalen zodat de pijn minimaal blijft.
 • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
  Hoeveel behandelingen je nodig hebt hangt af van het pigment in de huid. Ik kan dit het beste beoordelen na de eerste sessie.
 • Wat moet ik doen na een laser behandeling?
  Na de behandeling krijg je informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over wat je wel, maar ook wat je vooral niet moet doen na de behandeling. Het is heel belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren. Download de instructies hier:
bottom of page