top of page
IPL1.jpg

IPL ontharen

IPL staat voor Intense Pulsed Light. De IPL-techniek maakt gebruik van een flitslamp die een krachtig flitslicht geeft. Het licht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haartjes en daarbij omgezet in warmte. De warmte beschadigt het haarzakje. Deze behandeling werkt zolang een haar zich in de groeifase bevindt. Want alleen dan is de haarwortel gevoelig voor het flitslicht. 

IPL2.jpg

Voor wie is IPL geschikt?

Ontharen doormiddel van een IPL-behandeling is het meest effectief wanneer de haren veel pigment bevatten. Behandeling van blonde, rode of grijze haren is niet effectief vanwege het gebrek aan pigment in deze haren. De IPL-ontharing werkt het beste op een blanke huid met donkere haren.

Je komt niet voor IPL behandeling in aanmerking wanneer je:

  • zwanger bent;

  • borstvoeding geeft;

  • het medicijn Roaccutane gebruikt;

  • lokale vitamine A-zuur producten (tretinoine) gebruikt. Je dient het gebruik twee weken voor de behandeling te stoppen.

  • tetracyclines (bepaalde antibiotica) gebruikt. Je kunt dan overgevoelig zijn voor licht.

Werkwijze

In de weken voor de behandeling

Vanaf zes weken voor een behandeling mag je het te behandelen gebied niet meer epileren, waxen, harsen, ontharen met crème of bleken. Scheren mag nog wel. Scheer het te behandelen gebied twee dagen voor de behandeling.

Probeer vanaf zes weken voor een behandeling UV-licht zoveel mogelijk te mijden. Dat houdt in dat je zonlicht vermijdt, niet onder de zonnebank gaat en geen zelfbruinende crème gebruikt. Kom je toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger.


De dag van de behandeling

Het te behandelen gebied moet goed schoon zijn, je gebruikt geen make-up, crèmes, parfum of deodorant op het te behandelen gebied.


De behandeling

Tijdens de behandeling dragen wij beide een bril om de ogen te beschermen. Op de te behandelen huid wordt een koude gel aangebracht. Het IPL-apparaat wordt op de huid gezet. De lichtflitsen voelen als een elastiekje dat tegen de huid tikt. De behandeling kan enigszins gevoelig zijn, vooral als het gebied erg behaard is. De meeste klanten verdragen de behandeling goed.
Een behandeling duurt tussen de 10 en 60 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.


Na de behandeling

Je kunt na de behandeling over het algemeen direct je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig, vergelijkbaar met het gevoel van een door de zon verbrande huid. De eerste dagen na de behandeling moet je de huid voorzichtig verzorgen: droog deppen, niet scrubben, geen geparfumeerde cremes gebruiken.


Tot zes weken na de laatste behandeling mag je niet in de zon of onder de zonnebank. Gebruik ook geen zelfbruinende middelen. Kom je toch in de zon, gebruik dan een zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30 of hoger. 

Het effect van de IPL-behandeling zie je niet direct, maar na twee tot drie weken.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Over het algemeen zijn tien behandelingen nodig om de meeste haren te vernietigen. Tussen de behandelingen moeten ongeveer zes weken zitten. 

Worden alle haren verwijderd?

Niet al het haar zal worden verwijderd, maar een afname van 70% is te verwachten. De IPL-technologie biedt een oplossing voor ongewenste haargroei met een duurzaam resultaat.

Wanneer zie ik effect?

Het effect van de IPL-behandeling zie je niet direct, maar na twee tot drie weken.

Tarieven

Benieuwd naar de kosten van IPL ontharen?

Maak een afspraak

Boek eenvoudig en snel je afspraak online. Liever telefonisch reserveren? Bel dan naar 0499-323304. Mocht ik in de gelegenheid zijn, dan krijg je mij aan de telefoon. Anders kun je de voicemail inspreken of stuur mij een whatsapp bericht.

IPL1.jpg

Blijf up to date

Op mijn instagram pagina vind je voor- en na foto's, updates en tips.

  • Instagram
bottom of page